Codes / storingen uitlezen

De auto's van tegenwoordig zijn geavanceerde machines, voorzien van hoogwaardige electronica. Diverse computers sturen allerlei processen aan, houden data bij en maken intern meldingen aan wanneer iets niet helemaal goed gaat.

In bepaalde gevallen is er een melding naar de gebruiker. Een lampje op het dashboard gaat branden dat er een storing is opgetreden. In andere gevallen brandt er niets, maar wordt op de achtergrond wel data opgeslagen voor de monteur, zodat bij een controle of bij mogelijke problemen, makkelijker de oorzaak te traceren is.

Er kunnen meerdere redenen zijn om een auto uit te laten lezen en het uitlezen kan op meerdere manieren. Standaard, of dieper, op merk specifiek niveau (niet met standaard uitlees scanners mogelijk).

Consumenten:
Auto gekocht of in de planning om deze aan te schaffen? Laat hem uitlezen op mogelijke problemen. Een basis scan van codes, eventueel met korte uitleg (niet elke code is een probleem!) en indien gewenst een korte indicatie van wat een oorzaak kan zijn.

Eigen auto en brandt er een lampje of valt er iets op aan het 'gedrag' van de auto? U kunt de auto laten uitlezen voordat u naar een garage gaat, zodat u zelf een richting heeft of al data aan kunt leveren. Eventueel met extra uitgelezen waarden wanneer dit van toepassing is. Indien gewenst kan ook een verdere diagnose worden opgesteld. Ook het uitvoeren van de werkelijke reparatie is in meeste gevallen mogelijk. Uitlezen op locatie mogelijk (regio Roden, Lemmer, Emmeloord, Groningen, Leek).

Tarieven: uitlezen op onze locatie in Roden 20 euro., verdere diagnose in overleg
Afspraak bij voorkeur via mail [email protected]¬†of 06-53788166

Handelaren:
Handelsauto's laten uitlezen op dealer niveau. U krijgt een uitdraai mee en wanneer gewenst kan er diepere diagnose worden gesteld op diverse niveau's. Alles in overleg. Eventuele uitvoer van reparatie in veel gevallen mogelijk. Tarieven en afspraak bij voorkeur via mail [email protected]

Garages:
Uitlezen op zowel OBD als op dealer niveau, zodat diepere data inzichtelijk wordt en er makkelijker diagnose kan worden gesteld. Verdere diagnose indien gewenst en overleg; van opnemen / doorgeven data waarden tot meten onderdelen en wanneer wenselijk (in meeste gevallen) uitvoer van de reparatie. Indien gewenst uitlezen op locatie mogelijk (garage omgeving). Tarieven en afspraak bij voorkeur via mail [email protected]