Injectoren reinigen / testen

Injectoren reinigen / testen

Als onderdeel van diagnose en werkplaats mogelijkheden, is het van belang dat injectoren getest en gereinigd kunnen worden.

 

Problemen met injectoren zijn er op meerdere vlakken:

- inspuitbeeld / verneveling

- hoeveelheid

- helemaal niet inspuiten (met name oudere en/of 2e hands injectoren)

- lekken

 

Vervuilde injectoren geven een slechte verneveling (wijze van brandstof injecteren in de inlaat luchtstroom) en/of kunnen ongelijke hoeveelheden brandstof inspuiten. De motor kan hierdoor onrustig draaien en zal overslag op één of meerdere cilinders kunnen geven. Ook kan het nadelig zijn voor je uitlaatgassen, wat weer effect kan hebben op APK, levensduur van de katalysator, brandstof verbruik en comfort (schudden van de motor).

 

Een lekkende injector kan zorgen voor een lastige koude start, het moeilijk willen blijven draaien in een periode na de start en ook hier weer problemen met uitstoot voor APK, schade voor de katalysator etc.

 

Benzine injectoren voor lage druk systemen en meeste hoge druk kunnen we testen met onze tester. Eveneens is het mogelijk deze ultrasoon te reinigen, wat in veel gevallen van vervuiling een afdoende methode is om de juiste werking van betreffende injector te herstellen.

 

Elke injector wordt eerst getest volgens specificaties (brandstofdruk) gelijk aan uw voertuig, waarbij testwaarden worden genoteerd. Vervolgens vindt, waar nodig, een ultrasoon reiniging plaats, waarna opnieuw getest wordt en ook de nieuwe waarden worden genoteerd. U ontvangt deze waarden via een testblad bij uw injectoren retour. Nu kunt u de oude en nieuwe staat van uw injectoren zien. In veel gevallen wordt nog een verkorte conclusie en/of advies meegegeven (zie voorbeeld).

 

U kunt injectoren ter test en reiniging aanbieden via de post of deze langsbrengen (op afspraak).

 

Kosten:

  • Reinigen en testen zijn 10 euro ex btw (12,10 euro inc. btw) per injector
  • Vrachtkosten voor het terugsturen bedragen €8,50 inc. btw

 

Stuur uw injectoren in naar onderstaand adres en vergeet niet te melden:

  • uw naam en adresgevens
  • een mail of telefoonnummer
  • het kenteken van uw auto

 

Na testen en reinigen ontvangt u een rapport op de mail, samen met een factuur. Na betaling hiervan worden de injectoren, voorzien van een traceernummer van PostNL, aan u terug gestuurd.

 

HSM Autoservice

Deeling 7

9301 ZT  RODEN

[email protected]

tel. 06-53788166

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Product(en)
Geen producten gevonden...
1