`

Kia Venga creatief met zekeringen

  • Geplaatst op
Kia Venga creatief met zekeringen

Niet alles wat werkt is ook goed.

Bij het bezoek aan de werkplaats voor het bijmaken van een sleutel merkt de klant op dat er ook iets niet helemaal goed zit met de zekeringkast van de auto.

 

Na openen van het klepje waar deze kast achter huist is in 1 oogopslag duidelijk dat mijnheer een situatie heeft welke 'wel werkt, maar niet zo kan blijven'. Nadat een zekering geknapt is kon de eigenaar geen juiste versie vinden bij de gebruikelijke verkooppunten gezien de Kia voorzien is van micro zekeringen (breedte mini, maar dan veel lager). In plaats van een mini zekering (enkel hoger) te plaatsen is er een stukje geleidende folie in gedrukt.

 

Wat er nu precies verder gebeurd is .... maar de auto is beland bij een autobedrijf waar men geprobeerd heeft iets te herstellen. Wat er nu echt stuk was (of dat er iets vast gesmolten zat), dat is niet duidelijk. De vervolg actie is niet bijster goed gelukt, maar de auto is de deur uit gegaan met het papiertje weer in de houder, welke in principe prima contact maakte. Natuurlijk werkt het niet als zekering en er is een groot risico op kortsluiting met andere delen in de kast. Toch heeft men besloten dat dit zo wel kon.

 

De mening was hier iets anders en nadat bij verwijderen bleek dat onderliggende houder volledig vernield was bij de voorgaande pogingen is, zoals het hoort, besloten een andere kast te plaatsen.