`

Trekhaak aansluiten? Niet zo!

  • Geplaatst op
Trekhaak aansluiten? Niet zo!

Een foutje is snel gemaakt, aansluiten van elektronica vergt geduld en nauwkeurigheid.

Met oude stekkerdozen van trekhaken maken we al jaren van alles mee. Logisch, want vele exemplaren zijn onderhevig aan vocht en maken na verloop van tijd kortsluiting. Ook een goed geplaatste elektra set kan door omstandigheden problemen opleveren.

 

Dat een vers geplaatste trekhaak al problemen in de stekkerdoos heeft is natuurlijk niet de bedoeling. Toch komt het regelmatig voor en wanneer je dit uitzoekt liggen er meerdere redenen aan te grondslag. Soms zijn kabels niet goed aangesloten (mede door onduidelijke beschrijvingen) of is er niet (volledig) gecodeerd. Soms ook is het een kwestie van geduld voor het werk en nauwkeurig zaken aansluiten.

 

Bij deze net geplaatste elektra set ontstonden direct problemen. Hij was netjes aangesloten in de auto, maar aan de stekker van de trekhaak was iets te weinig aandacht besteed. Door snel draden in te steken i.p.v. deze op juiste lengte in te korten en goed in elkaar te draaien, was direct kortsluiting aanwezig. Op de foto is dit mooi uitvergroot, bij controle door de monteur was dit niet meteen opgevallen.

 

Even opnieuw aansluiten was voldoende, maar het is wel weer een mooi voorbeeld van hoe nauw het steekt met de netheid van werken in dit soort omstandigheden!